Nezapomeňte si koupit včas dálniční kupón na rok 2019

Dálniční kupóny emise 2019 mají inovovaný design a jsou vybaveny, stejně jako stávající dálniční kupóny, řadou ochranných prvků proti padělání. I přes tuto skutečnost vyzýváme motoristy k opatrnosti při nákupu kupónů, zejména by se měli vyhýbat nákupům mimo oficiální prodejní místa a za cenu jinou, než je uvedena výše. Distribuci kupónů zajišťuje společnost dodavatelů, kterou tvoří Autoklub Bohemia Assistance, a.s., Česká pošta, s.p. a MTX, spol. s r.o. Aktuální seznam oficiálních prodejních míst včetně poštovních provozoven naleznete na www.sfdi.cz. Součást tohoto seznamu tvoří také interaktivní rozhraní pro vyhledávání jednotlivých prodejních míst. Prodejní místa jsou označena speciální nálepkou a zároveň jsou vybavena ceníkem a tříjazyčným informačním letákem.

V případě zájmu lze také zakoupit libovolný druh dálničních kupónů prostřednictvím internetového prodeje. Bližší informace jsou zveřejněny na stránkách jednotlivých společníků společnosti dodavatelů.

I v roce 2019 bude v rámci prováděných kontrol Policií ČR a Celní správou na pozemních komunikacích nadále věnována zvýšená pozornost ověřování pravosti vylepených kupónů na vozidlech a jejich kontrolních ústřižků. Pokud motorista vylepí na vozidle padělaný kupón, dopouští se přestupku a vystavuje se riziku uložení pokuty za užívání zpoplatněných pozemních komunikací bez řádně uhrazeného časového poplatku ve výši až 5.000,- Kč v blokovém řízení, nebo až 100.000,- Kč ve správním řízení. Zároveň se vystavuje riziku možného trestního stíhání za spolupodílnictví na šíření padělaných kupónů.